Over FunnyPets

In het jaar 2000 kochten wij onze eerste hond samen: een Golden Retriever reu van 8 maanden oud genaamd Goldie met een wel aparte gebruiksaanwijzing. Om deze beter te leren begrijpen, hebben wij contact gezocht met de plaatselijke hondenschool. Met veel trainen en door leuke speelse dingen met hem te doen, is het voor ons een fijne hond geworden. Hij gehoorzaamde op zijn manier en was behendig met sport en spel. We kregen er zelf ook steeds meer schik in om met hem te trainen.
In verband met zijn aparte, dominante karakter hebben wij jaren getwijfeld om een tweede hond erbij te nemen, iets wat wij heel graag wilden. Na 7 jaar hakten wij uiteindelijk de knoop door en hadden ons oog laten vallen op een lieve en onderdanige bruine Labrador teef die we Luna hebben genoemd. Tussen Goldie en Luna was er een uitstekende klik. De dominantie van Goldie bleef, maar toch waren het de beste maatjes. Met Goldie bleven we sport en spel doen en Luna ging op puppyles en daarna nog wat vervolgcursussen. Luna bleek een echte balljunkie te zijn, waardoor we met haar naast sport en spel ook flyball zijn gaan doen. Dat was helemaal haar ding.
Omdat Goldie artrose kreeg toen hij ongeveer 12 jaar was, zijn we met hem gestopt met het sport en spel. Af en toe ging hij nog wel mee om nog wat gehoorzaamheidsoefeningen mee te doen. Twee weken voor zijn 14e verjaardag hebben wij hem moeten laten inslapen omdat het echt niet meer ging.
Enige tijd daarvoor hadden wij al besloten er een derde hond bij te nemen, zodat Luna haar aandacht ergens anders op kon focussen, want met Goldie spelen, dat ging niet echt meer. We hadden ons oog laten van vallen op een nestje Border Collie pups. Luna heeft ons geholpen met het uitzoeken en zag in een mooie red merle reu haar maatje. Het bleek een perfecte match. Goldie heeft hem helaas niet meer mee mogen maken, want die is in de periode dat Pepper nog bij zijn moeder moest blijven overleden.

Inmiddels is onze roedel uitgebreid met nog een bruine Labrador teef van 10 jaar, genaamd Lizzy. Zij is 4 jaar geleden bij ons komen wonen nadat zij in beslag is genomen bij een broodfokker. Een schat van een beest dat in de afgelopen jaren alleen maar pups moest krijgen en dus weinig anders heeft geleerd. Om haar te socialiseren en wat basisbeginselen bij te brengen, heeft zij inmiddels een aantal gehoorzaamheidscursussen gevolgd op de hondenschool. Pepper is inmiddels alweer 9 jaar en nog steeds actief in de hondensport. Ook Lizzy vindt dit erg leuk. Luna hebben wij helaas eind juli vorig jaar in moeten laten slapen. Zij is 13 jaar en 9 maanden oud geworden. Onze roedel is inmiddels weer gegroeid naar 3: Half februari 2023 hebben Pepper en Lizzy er een nieuw zusje bij gekregen genaamd Sky, weer een bruine Labrador teef. Pepper heeft er een leuk speelmaatje aan en Lizzy heeft (eindelijk) een puppekind waarvoor zij mag blijven zorgen.

Door het vele trainen met onze honden, heeft Robert uiteindelijk een opleiding tot instructeur gevolgd (gehoorzaamheid, hersenwerk en treibball) en heeft nu, na een groot aantal jaren les te hebben gegeven op een hondenschool, zijn eigen hondenschool (FunnyDogs Hondensport) waarbij voornamelijk cursussen in het recreatief omgaan met de hond worden gegeven. Anja heeft zich verdiept in het zelf maken van hondenspullen, zoals riemen, speeltjes en hersenwerkjes.

Onze hobby’s zijn dusdanig uit de hand gelopen dat we hadden besloten het nog verder uit te gaan breiden met een webshop voor dierenbenodigdheden, voorlopig met name gericht op honden. Inmiddels is het assortiment behoorlijk uitgebreid en aangevuld met leuke spulletjes voor katten en op beperkte schaal voor knaagdieren en vogels. De webshop heeft inmiddels geleid tot uitbreiding met een showroom aan huis die enkele uren in de week ook voor klanten toegankelijk is. Daarnaast staan wij een aantal dagen in de week met onze verkoopwagen op de: Op woensdagochtend op het Raadhuisplein in Made, op woensdagmiddag in het centrum van Waalwijk, op donderdag bij WC Walburg in Zwijndrecht,  op zaterdagmorgen  in Sint Willebrord. Onze “markthond” Lizzy en nu ook Sky zijn daarbij meestal aanwezig.